Welkom bij de toekomst van AI!

Ben jij klaar om de kracht van kunstmatige intelligentie te omarmen en je vaardigheden naar nieuwe hoogten te tillen? Dan is deze workshop jouw ticket naar een opwindende reis door de wereld van AI!

Laat je inspireren door boeiende presentaties, hands-on oefeningen en stimulerende discussies terwijl we samen de grenzen van AI verkennen. Of je nu droomt van het bouwen van intelligente robots, het ontwikkelen van slimme algoritmen of het vergroten van jouw creatieve talent met behulp van AI, deze workshop biedt de kennis en tools die je nodig hebt om jouw AI-avontuur te beginnen.

The AI Project:
13 online workshops waarin je alles ontdekt over AI en samen met jouw groep gelijkgestemde jongeren en jongvolwassenen  challenges gaat oplossen d.m.v. AI. En een eindproject waarin jullie met behulp van AI een maatschappelijke uitdaging gaan aanpakken.

Samen met jouw teamgenoten bedenk jij met behulp van Artificial Intelligence (AI) een oplossing die iemand anders kan helpen in zijn of haar dagelijkse leven!  Hoe kunnen we bijvoorbeeld AI inzetten om een vluchteling in Nederland te helpen of eenzame/demente mensen bij te staan? Of heb jij een beter idee voor AI als social impact aanjager?


Doe GRATIS mee:

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar en wil jij weten hoe AI eigenlijk werkt en hoe jij samen met je teamgenoten AI kan inzetten voor iemand anders? Meld je dan aan voor The AI Project!

The AI Project is ontwikkeld voor jongeren en jongvolwassenen met een chronische ziekte, fysieke of mentale aandoening waardoor zij meer baat hebben bij een flexibeler inzetbaar MDT.  

De workshops vinden online plaats, op donderdagavonden van 19.30 – 21.00 uur. Je kunt dus vanuit huis meedoen. De challenges doe je in jouw eigen tijd, waar en wanneer het jou uitkomt. Alleen of samen via onze discord server. En kun je een keer ‘s avonds niet bij de online workshop aanwezig zijn? Geen nood, je kunt deze altijd terugkijken.
We houden in dit programma optimaal rekening met jouw mogelijkheden.

En het mooie is: je kunt gratis meedoen aan The AI Project omdat het een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) programma is.

Aanvang: Donderdag 13 juni 2024

 

De coach: Bas Spikman:
Als ervaren lesontwikkelaar in toepasbare techniek en ICT heeft Bas zich de afgelopen jaren zich gericht op gebied van Artificial Intelligence. Door zijn studie aan de TU Delft en ervaring in IT consultancy heeft hij een stevige achtergrond in IT. Bas is gefascineerd door hoe snel de wereld om ons heen verandert, en steunt daarom volledig de noodzaak voor heldere, relevante en goedwerkende digitale toepassingen.

Als vader van drie jonge kinderen voelt hij zich extra gedreven om de volgende generatie te helpen voorbereiden op hun toekomst.

 Naast AI Coach is Bas ondernemer, staat hij voor de klas als leerkracht en werkt hij samen met diverse organisaties om Artificial Intelligence toegankelijk en aanstekelijk te maken.

 Laat je inspireren door Bas in The A.I. Project!

De inhoud:
In dit project leer je samen met jouw docent de beginselen van AI. Hoe werkt AI eigenlijk (algoritmes/prompt)? Waar komt het vandaan (menselijk vs. kunstmatig neuraal netwerk)? En hoe kunnen we AI leren/trainen (Machine Learning & Deep Learning)? Dit doen we aan de hand van voorbeelden en kleine opdrachten die je zelfstandig of in teamverband uitvoert.

We maken een informatie database over een bepaald onderwerp, zoals het bestellen van een pizza of het maken van een kappersafspraak.  En testen vervolgens of onze eigen informatie database de Turing Test kan doorstaan. 

Ook schrijven we een eenvoudig algoritme voor een robot die fruit moet sorteren. Welke informatie en algoritmes heeft een robot hiervoor nodig om te kunnen sorteren? Doorstaat de robot de test als we het sorteerproces starten?

We trainen we een echte machine om verschillende vormen, kleuren of geluiden te herkennen en te benoemen wat het is.

 Social Impact Challenge:
Als jullie al deze kennis hebben op gedaan gaan jullie met jouw team aan de slag met de eind opdracht. Bedenk, ontwikkel, en bouw/programmeer je eigen AI oplossing die iemand anders kan helpen in zijn of haar dagelijkse leven. Heb jij al ideeen?!

Binnen het AI project hebben we 2 stromingen die je kunt bewandelen: een creatieve/sociale richting of een meer technische richting. Allebei zijn in teamverband en hangen af van waar je interesses liggen.

De creatieve stroming kijkt vooral naar de functie van de oplossing, het ontwerp en wat krijgt de eindgebruiker te zien. De technische oplossing gaat dieper in de programmering van de oplossing. Welk stappenplan (algoritmes) kan ik schrijven om een bepaalde actie te laten uitvoeren door het programma? En welke code taal gebruik ik hiervoor?

Deze keuze hoef je niet gelijk te maken, maar kan je gaandeweg het project kiezen. Zo kun jij ervaren wat de kennis over AI met je doet en wat jij wilt weten. En met welk resultaat jij uiteindelijk het AI project wilt afronden. Samen met je docent kijk en bepaal jij hoe ver en diep je in de AI wereld wilt stappen.

Gaaf cadeau bij deelname!
En natuurlijk smaakt AI hierna naar meer. Wat wil jij nog ontdekken na het project? Bij deelname mag je daarom een van de onderstaande boeken uitkiezen. Wij zorgen ervoor dat deze GRATIS aan jou wordt toegezonden.

Er zijn slechts 25 plekken beschikbaar in The AI Project, dus wees er snel bij en meld je nu gratis aan.
Zien we jou straks bij the AI project?

 De workshops vinden online plaats, op donderdagavonden van 19.30 – 21.00 uur.
Eerste workshop:  Donderdag 13 juni

Heb je vragen over The AI Project? Mail dan met Desiree of Diede van Helping-Heroes op creative@helping-heroes.nl