Welkom bij The Art Project:

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar. Ben je creatief en droom je ervan om een kunstenaar te worden? Heb je een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening of een andere oorzaak waardoor je minder makkelijk met reguliere MDT trajecten mee kunt doen?
Meld je dan aan voor The Art Project! Een volledig online training voor beginnende kunstenaars!

Samen met jouw kunstdocent en coach leer je de beginselen van beeldende kunst, tekenen, perspectief, beeldende kunst, beeldtaal en tussendoor doen we leuke opdrachten met de groep. Zo leer je niet alleen zelf jouw talent ontwikkelen maar ontmoet je ook andere studenten.
En we helpen je bouwen aan je netwerk.

Binnen het project gaan je met jouw medestudenten je talent ook inzetten om iets voor een ander te doen. Een maatschappelijk project dat jullie zelf bedenken.

Alle materialen die je nodig hebt voor het project, die krijg je van ons toegestuurd.
En het mooie is….. The Art Project is een MDT project (Maatschappelijke Dienst Tijd) waardoor deelname voor jongeren van 12-30 binnen de doelgroep geheel gratis is!

Waar wacht je nog op, meld je snel aan!
 

Over het project:

Het project is een (online) cursus waar je begeleiding krijgt in het ontwikkelen van je eigen kunstzinnig talent.  Om inzicht te krijgen in wat je al kunt, wat je wilt, waar je talenten en uitdagingen liggen, hebben we het onderstaande programma samengesteld.

In het project worden denken en doen afgewisseld, zijn er online groepslessen en individuele opdrachten waarbij je feedback krijgt van de docente. Ook zijn er activiteiten waar je samen met je collega kunstenaars aan kunt werken. Op jouw tempo, de voortgang bepaal je zelf.


The Art Project bestaat uit de volgende onderdelen:

Tekenen
Techniek, materiaal, Compositie, kader, verhoudingen model, onderwerp, inhoud

– Perspectief
Diepte in het platte vlak creëren, Basis 1, 2, 3 punts perspectief, Shading / Schaduw, kleur en sferisch perspectief, keltisch vlechtwerk

– Plastische werkvorm / Boetseren
Insect, reptiel, zoogdier, mens

– Beeldtaal
Inzicht in kader voorwerp, Naar aanleiding  van visuele fragmenten leren benoemen wat je ziet en hoe je dit kunt toepassen, samen kijken voorbeelden, zoeken naar fragmenten uit media, kleur en gedrag, geschiedenis, reclame.


Denken en Doen:

In het project wisselen we online groeps begeleiding, individuele begeleiding en leren & doen met elkaar af. Zo kun je -in jouw eigen tempo- altijd afwisselend leren en werken aan jouw opdrachten.
Extra onderdelen waar je aan werkt: Stop motion, Ketting reactie / Lauf der dinge, Collage techniek.

 

De Coach:

Lijntje Helweg is docente en tutor aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarnaast geeft ze handvaardigheid op een Montessorischool in Soest.
Naast haar werk als docente en mentor van jonge kunstenaars is Lijntje professioneel decorbouwer en ontwerpster van vele gebouwen en interieurs.
In haar lange carrière heeft Lijntje al honderden jongeren begeleid naar het vak van kunstenaar.

 

Benodigdheden:

Alle benodigdheden voor het project en de activiteiten (potloden, schetsboek, aquarel potloden, waterverf, boetseer gereedschap etc etc) worden door Helping Heroes gratis aan je beschikbaar gesteld aan het begin van het project.

Deelname is gratis:

The Art Project is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project voor jongeren van 12-30 jaar met een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening of die om een andere reden intensievere begeleiding willen bij hun MDT traject. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Deelname aan The Art project is voor de genoemde jongeren dus geheel gratis.

Start:

Groep 1: Aanvang maart 2023
8 maart t/m 14 juni avond (15 workshops)
Elke woensdagavond  van 19.30 – 20.30 met pauze tussendoor

Groep 2: Aanvang september 2023
6 september t/m 13 december (15 workshops)
Elke woensdagavond  van 19.30 – 20.30 met pauze tussendoor

 


Aanmelden: