Welkom bij The Art Project:

Ben jij tussen de 13 en 27 jaar. Ben je creatief en droom je ervan om een kunstenaar te worden? Heb je een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening of een andere oorzaak waardoor je minder makkelijk met reguliere trajecten mee kunt doen?
Meld je dan aan voor The Art Project! Een volledig online training voor beginnende kunstenaars!

Samen met jouw kunstdocent en coach leer je de beginselen van beeldende kunst, tekenen, perspectief, beeldende kunst, beeldtaal en tussendoor doen we leuke opdrachten met de groep. Zo leer je niet alleen zelf jouw talent ontwikkelen maar ontmoet je ook andere studenten.
En we helpen jou bouwen aan je netwerk.

Na afloop krijg je gratis een digitale expositieruimte en kun je -als je dat wilt- jouw kunstwerken verkopen via ons marktplatform dat speciaal voor jullie wordt gebouwd en gepromoot.

Alle materialen die je nodig hebt voor het project, die krijg je van ons toegestuurd.
En het mooie is….. The Art Project is een MDT project (Maatschappelijke Dienst Tijd) waardoor deelname geheel gratis is!

Waar wacht je nog op, meld je snel aan!
– N.B. Je kunt je nog aanmelden voor de groep die in september start – 

Over het project:

Het project is een (online) cursus waar je begeleiding krijgt in het ontwikkelen van je eigen kunstzinnig talent.  Om inzicht te krijgen in wat je al kunt, wat je wilt, waar je talenten en uitdagingen liggen, hebben we het onderstaande programma samengesteld.

In het project worden denken en doen afgewisseld, zijn er online groepslessen en individuele opdrachten waarbij je feedback krijgt van de docente. Ook zijn er activiteiten waar je samen met je collega kunstenaars aan kunt werken. Op jouw tempo, de voortgang bepaal je zelf.


 

The Art Project bestaat uit de volgende onderdelen:

Tekenen
Techniek, materiaal, Compositie, kader, verhoudingen model, onderwerp, inhoud

– Perspectief
Diepte in het platte vlak creëren, Basis 1, 2, 3 punts perspectief, Shading / Schaduw, kleur en sferisch perspectief, keltisch vlechtwerk

– Plastische werkvorm / Boetseren
Insect, reptiel, zoogdier, mens

– Beeldtaal
Inzicht in kader voorwerp, Naar aanleiding  van visuele fragmenten leren benoemen wat je ziet en hoe je dit kunt toepassen, samen kijken voorbeelden, zoeken naar fragmenten uit media, kleur en gedrag, geschiedenis, reclame.

– Portfolio
Stijl, intro, quote, werk, introductie digitale expositieruimte mijnportfolio en marktplaats.


Denken en Doen:

In het project wisselen we online groeps begeleiding, individuele begeleiding en leren & doen met elkaar af. Zo kun je -in jouw eigen tempo- altijd afwisselend leren en werken aan jouw opdrachten.
Extra onderdelen waar je aan werkt: Stop motion, Ketting reactie / Lauf der dinge, Collage techniek.

 

De Coach:

Lijntje Helweg is docente en tutor aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarnaast geeft ze handvaardigheid op een Montessorischool in Soest.
Naast haar werk als docente en mentor van jonge kunstenaars is Lijntje professioneel decorbouwer en ontwerpster van vele gebouwen en interieurs.
In haar lange carrière heeft Lijntje al honderden jongeren begeleid naar het vak van kunstenaar.

 

Benodigdheden:

Alle benodigdheden voor het project en de activiteiten (potloden, schetsboek, aquarel potloden, waterverf, boetseer gereedschap etc etc) worden door Helping Heroes gratis aan je beschikbaar gesteld aan het begin van het project.

Jouw eigen online expositieruimte MijnPortfolio

Na afronding van het project krijg jij een gratis online expositieruimte beschikbaar. En wil je jouw kunst verkopen? Dan hebben we ook een online marktplaats voor je.

Deelname is gratis:

The Art Project is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project voor jongeren van 13-27 jaar met een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening of die om een andere reden intensievere begeleiding willen bij hun MDT traject. Het project wordt gesubsidieerd door ZonMW en het ministerie van VWS/OCW. Deelname aan The Art project is voor de genoemde jongeren dus geheel gratis.

Start:

Groep 1: Medio april 2022
Groep 2: Medio Sept 2022

– N.B. inmiddels zit de groep voor april helemaal vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de groep die in september start – 


Aanmelden: