Clean up & Skills

Op de vroege ochtend van zaterdag 15 mei hebben meerdere jongeren zich verzameld op het recreatiestrandje ’t het kleine zeetje in Bunschoten. Hier kwamen ze bijeen voor de activiteit Clean up & skills.

clean up en skills is activiteit komt voort uit het initiatief van gemeente Bunschoten namelijk Yiabs young in action Bunschoten Spakenburg in samenwerking met Helping-Heroes | MDT. Tijdens dit project kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich opgeven voor verschillende leuke activiteiten waarbij ze zich inzetten voor de samenleving.

Tijdens deze dag hebben deze vroege vogels zich verzameld op het recreatiestrandje. Waarbij de mannen van Identitycraft het vuur direct bij hun aanwakkerde met hun vuur  training(bekijk hier hun website) . Tijdens de training leerde de jongeren vuur maken. Dit deden ze door middel van beukenschors en een magnesium strip. Nadat alle jongeren opgewarmd waren gingen ze aan de slag om de natuur een handje te helpen.  

Gewapend met een vuilniszak en een grijper trokken de jongeren door de omgeving van Bunschoten. Zwerfafval is een veel voorkomend probleem. Overal waar je goed kijkt vind je namelijk verdwaalde mondmaskers, plastic zakjes of sigaretten. Door het harde werk van deze enthousiaste jongeren kunnen we zeggen dat Bunschoten weer een stukje schoner geworden is. Zo zie je maar dat je met een klein gebaar een groot verschil kan maken.

Kortom, Een geslaagde dag waarin de jongeren door wind en weer zich ingezet hebben.

Ook nieuwsgierig? Bekijk hier al onze MDT programma’s:

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.