maatschappelijke stage chill-out

Chill-Out

Afgelopen zes weken hebben de jongeren in Bunschoten zichzelf actief ingezet om samen te werken in het project Chill-Out. Tijdens dit project hebben zij picknickbanken gemaakt voor in de omgeving. Om voor hunzelf maar ook voor de andere jongeren een mooie chill plek te maken in de buurt.

Chill-out is activiteit komt voort uit het initiatief van gemeente Bunschoten namelijk Yiabs young in action Bunschoten Spakenburg in samenwerking met Helping-Heroes | MDT. Tijdens dit project kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich opgeven voor verschillende leuke activiteiten waarbij ze zich inzetten voor de samenleving.

Tijdens deze dagen kwam het zaagsel en de geur van vers hout de jongeren tegemoet. Boven het geronkel van de machines was het vrolijke geklets hoorbaar. De leerlingen van het Oostwende College waren vol enthousiasme bezig met het in elkaar zetten van de banken.

Dit deden ze op de werkplaats van Waypoint. Een organisatie in Bunschoten die zich sterk inzet in preventie en voorlichting om verslaving te voorkomen. Maar ook mensen helpt om instandhouding en terugkeer van verslaving te voorkomen. Door deze samenwerking leerde jongeren niet alleen om met hun handen te werken, en iets goeds te doen voor de omgeving. Maar kregen ze ook te horen wat een verslaving met je kan doen. En hoe moeilijk het kan zijn om deze middelen te verslaan.

Nu deze weken voorbij zijn mogen de jongeren binnenkort vol trots vertellen dat het bankje in de buurt hun werk is. En kunnen ze genieten in het zonnetje van het prachtige resultaat

Kortom, Een zeer geslaagd project met mooie eindresultaten en grote impact op de bewustwording van de jongeren.

Ook nieuwsgierig? Bekijk hier al onze MDT programma’s:

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

 

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.