Cupcakes&Tea

Cupcake & Tea

Afgelopen weken hebben de jongeren in Baarn een leuke verrassing op hun deurmat gehad. Namelijk een cupcake box! In deze te gekke box zaten alle benodigdheden om heerlijke cupcakes te maken en te versieren. Via een online tutorial van Willeke Thierry kregen zij tips en tricks om de mooiste/lekkerste cupcakes te bakken. Dit deden ze voor de activiteit Cupcakes & Tea. Hou jij ook van bakken, maar heb je de activiteit gemist?  neem dan snel kijkje op de website van Willeke Thierry voor vele lekkere bakrecepten.

Cupcake & Tea is activiteit komt voort uit het initiatief van gemeente Baarn namelijk wij zijn Baarn in samenwerking met Helping-Heroes | MDT. Tijdens dit project kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich opgeven voor verschillende leuke activiteiten waarbij ze zich inzetten voor de samenleving.

En wat is er nou leuker dan heerlijke cupcakes bakken en deze delen met de mensen om je heen?

En dit is precies wat de jongeren gedaan hebben. Vol enthousiasme zijn ze stuk voor stuk gestart met het maken van de cupcakes. De eindresultaten waren echt om te smullen. Terwijl de heerlijke geur nog in de keuken hing en er af en toe nog ergers een verdwaalde sprinkle lag. Gingen de jongeren met hun lekkernijen langs bij hun moeder, vader, opa en oma of buren. Hier deelde zij hun creaties uit. Want samen smullen is leuker dan alleen.

Kortom, het was een traktatie voor iedereen.

Bekijk hier al onze MDT programma’s:

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.