DAC-Eemland - Dagbesteding in Soest Baarn Amersfoort

Afgelopen week hebben onze MDT-helden soep gemaakt voor de ouderen in de wijk. En voor de vrijwilligers van stichting De Ezelsociëteit. Dit deden we in samenwerking met DAC-Eemland. Bekijk hier hun website

Dag Activiteiten Centrum Eemland is een gezellige en kleine dagbesteding die uitgaat van de eigen kracht  van de deelnemers.

De deelnemers helpen op verschillende plekken binnen en buiten in Soest. DAC-Eemland bied veel verschillende activiteiten en uitdagingen. En zorgen voor een veilige en motiverende omgeving. Zodat de deelnemers zichzelf kunnen zijn en gewaardeerd voelen.

Kortom, ze hebben plezier met elkaar, en doen dankbare en nuttige activiteiten. Wij als MDT willen DAC-Eemland van harte bedanken voor hun inzet en gastvrijheid. Hieronder zie je een beeld van deze gezellige dag.

Bekijk hier al onze MDT programma’s:

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.