Stichting De Ezelsociëteit

Woensdag hebben onze MDT-helden  soep gemaakt voor de ouderen in de wijk. En voor de vrijwilligers van Stichting De Ezelsociëteit. Dit deden ze in samenwerking met DAC-Eemland.

Ondertussen zijn onze jongeren al een aantal weken bezig met soep maken. En dit doen onze helden nog steeds met veel enthousiasme! Deze week mochten ze naast de ouderen in de wijk verblijden met een kopje gezelligheid, ook een kijkje nemen in het Donkey Paradise van De Ezelsociëteit .

Stichting De Ezelsociëteit is een stichting die zich inzet voor verwaarloosde en mishandelde ezels. Naast het opvangen van verwaarloosde ezels plaatsen zij de gezonde ezels weer uit onder pleegadressen. En geven zij informatie en voorlichting over het houden van ezels. Bekijk hier hun website


Met hun bezoek bij de De Ezelsociëteit hebben zij de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijk bakje vers gemaakte soep. Hier werden ze ontzettend gastvrij ontvangen. Na de warme maaltijd kregen zij een prachtige rondleiding over het terrein en leerde ze de bewoners van de Soos kennen. Tenslotte was er na de rondleiding natuurlijk tijd om even vitamine E (ezel) op te doen op het terrein. Kortom, een geslaagde dag!
Ook benieuwd? bekijk hier ons MDT programma Dier en Natuur

——————————————————————————————————————————————————————————-
Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!
 

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.