Veteranen Search Team

Afgelopen donderdag zijn onze MDT-helden op bezoek geweest bij het Veteranen Search Team (VST). Hier hebben ze heerlijke soep afgeleverd aan de vrijwilligers.

Het VST helpt de politie bij vermissingen. Dit kunnen ze goed omdat zij de kracht en kennis  van de veteranen en overig geüniformeerd personeel bundelen. Echt een super organisatie dus!

Bij het Veteranen Search Team zijn we erg warm ontvangen.  De VST’ers vertelden vol passie en enthousiasme over wat de stichting doet. Ook vertelden zij over wat zij betekenen voor de samenleving en voor hun vrijwilligers. Hierdoor hebben de jongeren een fantastische en inspirerende  rondleiding gehad.

Na de rondleiding hebben wij de aanwezige vrijwilligers getrakteerd op een heerlijk bakje soep zelfgemaakt. Want hun harde werk mag wel beloond worden.

Kortom, een zeer geslaagde dag! Bedankt voor de geweldige rondleiding, uitleg en de warme ontvangst.

Als je nog meer weten over het VST of wil je doneren? Neem een kijkje op hun website

Bekijk hier al onze MDT programma’s

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.