Helping-Heroes

Vandaag zijn bij Helping-Heroes  onze allereerste MDT-helden gestart met hun MDT-project. Tijdens hun project gaan zij zich 80 uur vrijwillig inzetten voor de samenleving.

Ondanks enkele tegenslagen was het toch een geslaagde dag! Vandaag kregen de jongeren na een korte introductie een cursus levensreddend handelen via BHVCare. Hier hebben ze geleerd hoe ze een slachtoffer moeten benaderen, wat vitale functies van een mens zijn, hoe ze om moeten gaan met de meest voorkomende aandoeningen zoals: brandwonden, shock, verstikking/verslikken en met bloedingen. Ook hebben ze geleerd te reanimeren en het gebruiken van een AED.

Alle MDT-helden  bij Helping-Heroes hebben deze cursus succesvol afgerond. Daardoor  weten de jongeren nu hoe ze moeten handelen als er wat gebeurt.

Ook een steentje willen bijdragen in de samenleving en levens willen leren redden? Bekijk hier al onze MDT programma’s

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.