Afgelopen maandag 3 mei en dinsdag 4 mei hebben de jongeren uit Bunschoten zich ingezet met het project Voor bij de soep!

Yiabs
Deze activiteit komt voort uit het initiatief van gemeente Bunschoten namelijk Yiabs young in action Bunschoten Spakenburg in samenwerking met Helping-Heroes | MDT. Tijdens dit project kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar zich opgeven voor verschillende leuke activiteiten waaronder Voor bij de soep!

Vol enthousiasme gingen de jongeren aan de slag. ze hebben twee heerlijke verse soepen in de keuken van het Oostwende College in Bunschoten bereidt. Nadat de soepen klaar waren zijn de jongeren op pad gegaan richting de daklozen opvang Motiva en de Genadebank Bunschoten om de soep te brengen. Hier zijn ze ontzettend gastvrij ontvangen en hebben ze een prachtige rondleiding gehad. Kortom, een zeer geslaagde dag!

Wij willen de jongeren bedanken voor hun inzet en enthousiasme, Het Oostwende College voor het gebruik van de keuken en de daklozenopvang Motiva en de Genadebank Bunschoten voor hun rondleiding. dankzij hun bijdragen zijn deze dagen een groot succes geworden!

De Genadebank
Wil je ook een steentje bijdragen? Dit kan bij de Genadebank. Hier zamelen ze elke zaterdag ochtend tussen 10.00 en 11.30 uur kleding en boodschappen in. Dus heeft u nog kleding die je niet meer draagt maar nog in goede staat is? Of helpt u graag een handje mee door wat boodschappen te doneren. Neem dan een kijkje op hun website. Hier staat waar ze vraag naar hebben en waar je het kan doneren. Ze zijn u hier erg dankbaar voor.
Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met een MDT-traject? Kijk dan snel op onze website:

————————————————————————————————————————————————
Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.