Samen met je collega’s in een klein team steeds weer nieuwe, baanbrekende projecten voor jongeren verzinnen én uitvoeren. Hands on met jongeren op pad en aan de slag én er voor zorgen dat je projecten perfect lopen en georganiseerd zijn. Op één dag in gesprek met je leveranciers, het schoolbestuur, en die ene jongere die het moeilijk heeft: zo afwisselend is de functie van Jongerenbegeleider / project manager bij Helping Heroes!

Wie is Helping Heroes?
Helping Heroes is dé MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) organisatie voor de regio Utrecht en Gooi & Vechtstreek. In samenwerking met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties begeleiden wij jongeren van 14-27 jaar in de reis naar de beste versie van henzelf. Gedurende maximaal 6 maanden zetten zij zich 80 uur of meer in voor de samenleving. Door hun talenten te ontwikkelen , zich in te zetten voor een ander en anderen te ontmoeten helpen we jongeren keuzes te maken voor hun toekomst.

Wat ga je doen:
Samen met scholen bedenk je maatschappelijke projecten voor hun leerlingen. Dat kan zijn een maatschappelijke stage van 3 weken, of elke week een praktijk middag gedurende 6 maanden.  Sommige projecten zijn dicht tegen het onderwijs programma aan georganiseerd, anderen weer volledig gericht op de individuele jongere.
Je begeleidt de jongeren in jouw projecten en bent aanspreekpunt voor de docenten en schoolbesturen. Voorbeeld activiteiten: Soep koken voor daklozen, maaltijden bereiden voor de voedselbank, zwerfafval ruimen tijdens sport activiteiten, muziek en dansworkshops, training levensreddend handelen.  Voor buiten activiteiten ga je met de jongeren op pad met onze Helping Heroes bus.

Wat vragen wij van jou:
Allereerst natuurlijk dat je een passie hebt voor jongeren, dat je het leuk vindt om ze te begeleiden naar de beste versie van henzelf. Je organiseert veel, dus het is ook van belang dat je gestructureerd werkt, helder communiceert en overzicht bewaart. Je bent flexibel en creatief, weet buiten gebaande paden te denken en mensen aan je te binden.

Opleiding / werkervaring:
Voor deze functie is het van belang dat je HBO/WO werk en denkniveau hebt en snel kunt schakelen zonder het overzicht te verliezen. Je bent flexibel inzetbaar en zult soms ook de weekenden of avonden werken aan een project.
Je hebt 5 jaar of meer ervaring in de begeleiding van jongeren en/of specifieke doelgroepen. Idealiter heb je een opleiding CMV, begeleider specifieke doelgroepen, SPW of vergelijkbaar.
Maar als je die niet hebt en een natuurtalent bent met veel ervaring, nodigen we je zeker ook uit om te reageren.  Omdat je regelmatig met jongeren op pad gaat met de Helping Heroes bus is rijbewijs B en gedegen rijervaring een vereiste.

De functie is in principe fulltime maar een invulling van 32 uur per week is ook mogelijk. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Meer informatie / solliciteren:
Voor meer informatie neem je contact op met Michel Groenewegen van Helping-Heroes MDT 06-26963790. Je sollicitatie ontvangen wij graag per email op: michel@helping-heroes.nl