MDT

Hoe gaat het met MDT-ers van MECVS stichting Nederland Chantal en Bregje? Zij zijn druk bezig met het ontwerpen van artikelen voor in de toekomstige webshop, denk aan kleding, stickers, ansichtkaarten, etc.

Allebei volgde ze een cursus Canva en een training GIMP. Hiermee gingen zij aan de slag met het schetsen van leuke ontwerpen. Voor het schetsen hebben ze van te voren inspiratie verwerkt in moodboards. Vol trots laten wij een kleine sneak preview zien van de hun eerste schetsen. We kijken uit naar de echte producten. Ook nieuwsgierig naar de eindresultaten? Hou de social media pagina van de ME/CVS stichting Nederland in de gaten.

Over MDT

MDT is de afkorting van Maatschappelijke Dienst Tijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Dit leer je door jezelf vrijwillig in te zetten voor de samenleving.  Door ontmoetingen met goede doelen, organisaties, hun vrijwilligers en nieuwe mensen biedt MDT een waardevolle ervaring voor jongeren.
Doe jij jouw MDT als maatschappelijke stage of buiten je schooltijd? Er is altijd een maatschappelijk project voor jou!

Helping – Heroes is het MDT programma voor jongeren tussen de 14 en 27. Wij helpen  jongeren om hun talenten ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan hun toekomst. Tijdens het MDT zetten de jongeren zich gedurende  80 uur in om een steentje bij te dragen bij verschillende maatschappelijke organisaties en goede doelen.  Je kunt hierbij denken aan koffie schenken of soep maken bij de daklozen opvang, spelletjesdagen organiseren voor ouderen of helpen met de verzorging van de dieren bij de lokale dieren opvang. Helping-Heroes biedt voor elke jongere een tof MDT-traject in een van de volgende thema’s: Zorg & Welzijn, Mens & Maatschappij, Dier & Natuur en Veiligheid en geüniformeerde beroepen. Ook is er in de zomervakantie een Dance Talentclass. Voor jongeren met een chronische ziekte –zoals ME/CVS- heeft Helping Heroes de Social Challenge en Virtual MDT.