speelgoedbank op stelten

Een paar weken geleden zijn de eerste jongeren gestart met hun MDT project van de ME/CVS stichting en Helping-Heroes. Vandaag geven we een update van één van onze jongeren. Wilma wilde graag met haar MDT project  fysiek meehelpen bij goede doelen in haar woonplaats. Haar eerste meeloop dag was daarom bij de speelgoedbank op stelten. Een speelgoed winkel die gebruikt en nieuw speelgoed inzamelt voor gezinnen die het minder breed hebben. Om te laten weten wat ze gedaan heeft en hoe ze het ervaren heeft  schreef ze hieronder een blogje over haar meeloopdag.

meeloopdag Speelgoedbank Op Stelten/2e kans speelgoedwinkel

Donderdag 15 juli was het zover, mijn eerste meeloop dag bij Speelgoedbank Op Stelten en Speelgoedwinkel 2e Kans. Om stipt 10:00 uur verscheen ik bij de dames die deze dag dienst hadden: Mijn begeleider Petra en haar collega Lucie.

We begonnen de ochtend met een kop thee en bespraken wat er allemaal nog moest gebeuren. Aangezien ik gek ben op lezen, mocht ik de boeken die nog uitgezocht moesten worden onder handen nemen en de boekenkast van de winkel weer even op orde brengen. Toen we van start wilden gaan, kwam iemand een donatie brengen, waaronder een aantal boeken, dus die nam ik gelijk mee in mijn taak.

hoe gaan ze daar te werk

Als er een donatie binnenkomt, wordt de buit gelijk bekeken. Dingen die weg kunnen, gaan gelijk weg, dingen die nagekeken moeten worden, gaan eerst in plastic bakken zodat die later stuk voor stuk uitvoerig bekeken kunnen worden. Vervolgens wordt bepaald of iets gebruikt kan worden voor de speelgoedbank of dat het te koop kan worden gezet in de 2e hands speelgoedwinkel. Van losse kleine spulletjes worden soms leuke pakketjes gemaakt en die worden dan verpakt in folie. Of gebonden met een lintje. Toen ik klaar was met de boeken, ben ik gaan helpen met spullen nakijken en eventuele pakketjes maken. Meerdere dingen die ik deze dag in de winkel heb gezet, zijn dezelfde dag nog meegenomen. Ontzettend leuk is dat!

Donatie

Er kwam op deze dag ook een hele grote donatie binnen. Een speel-o-theek die gaat stoppen, heeft al haar speelgoed gedoneerd aan de speelgoedbank. Helaas was ik, toen dit werd gebracht, al naar huis, maar ik kreeg wel een berichtje van Petra dat alles, maar dan ook alles helemaal vol was komen te staan met speelgoed! Ontzettend leuk zo’n grote donatie en ik kijk er dan ook naar uit om de aankomende keer alle nieuwe dingen te zien.

De baas kwam ook nog even langs voor een kop koffie, dus die heb ik ook ontmoet. De dag vloog voorbij en voor ik het wist was het al tijd om naar huis te gaan. Ik vond het erg leuk! Ook werd er goed rekening met mij gehouden. Zo kon ik bepaalde dingen zittend doen om energie te besparen en hadden we tussendoor een uitgebreide lunchpauze.

Ik heb nu al zin in dag 2! Wel hoop ik dat ik ook een uitgifte dag van de speelgoedbank mee mag maken in september. Maar daar wordt nog even naar gekeken of dat mogelijk is. Dat is natuurlijk even wat anders dan de 2e hands speelgoedwinkel.

Wil je meer weten over het gratis MDT traject voor jongeren met ME/CVS? Of heb je zelf interesse in MDT? Kijk dan op https://helping-heroes.nl/mecvs/   of  www.mecvs.nl/mdt