Honden-Blog

Hoe gaat het met MDT-er Danielle? Zij is bezig met het maken van haar eigen website om ervaring op te doen om daarmee andere goede doelen of organisaties te kunnen helpen. Hieronder heeft ze een blog geschreven over haar ervaring.

Danielle’s Honden-blog project

Ik kwam Helping Heroes tegen om vrijwilligerswerk te doen en die kans wilde ik met beide handen aanpakken.

Zeker omdat ze het mooi omschrijven dat al heb je een beperking er toch nog mogelijkheden zijn om te kijken wat er ook bij je past. “MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten én doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker”, las ik.

Ik heb mij gelijk aangemeld om te kijken of MDT iets voor mij was. Ze dachten lief met mij mee, en als er iets is dan kan ik altijd op degene bouwen die mij begeleidt en dat vind ik heel fijn.

Tijdens de intake hebben we gekeken wat het beste bij me aansloot. Ik kreeg de vraag of ik misschien wilde nadenken of websites bouwen iets voor mij was.  Dat vond ik wel een heel goed idee eigenlijk, maar ik wilde eerst kijken of ik het ook wel echt leuk vond.

Met mijn eigen proef website heb ik geoefend met de basis van WordPress. En heb ik geleerd hoe ik pagina’s kan aanmaken, de lay-out kan aanpassen, hoe plug-ins en widgets werken en hoe ik een website vindbaar kan maken voor google. Deze kennis hoop ik binnenkort toe te passen voor een ander goed doel. Nu ik geoefend heb merk ik dat ik het echt leuk vind om te doen.

Doordat ik deze kans kreeg, ben ik ook gaan nadenken om een eigen website op te zetten om op huisdieren te kunnen passen. Dit lijkt mij namelijk erg leuk om te doen in de toekomst.

Probeer de moed niet op te geven hoe zwaar het soms ook is. Er komen net als bij mij vanzelf dingen op je pad die bij jou passen.

Wil jij meer weten over het gratis MDT traject voor jongeren met ME/CVS? Kijk dan op www.mecvs.nl/mdt Of mail mij op desiree@helping-heroes.nl