Wilt u als sportvereniging meer actieve leden, meer vrijwilligers, meer inkomsten én een interessant jeugd trainers programma? Uw jeugdleden langer aan de vereniging binden en inzetten voor diverse vrijwilligersklussen die er te doen zijn? Of wilt u een geweldig zomerkamp organiseren voor alle jongeren, ook diegenen die geen budget hebben?
Praat dan eens met de mensen van Helping Heroes over het Sport Coach MDT.

Professioneel ondersteund door ervaren jongerenwerkers en vak trainers. U krijgt de waardering van leden en hun ouders voor uw maatschappelijke klimaat. En wij nemen u het werk uit handen, zonder dat het u iets kost. Helping Heroes werkt samen met sportverenigingen in alle sporten in de regio Utrecht, Gooi & Vechtstreek en de Veluwe.
Lees hier meer over de voordelen van een samenwerking tussen uw vereniging en Helping Heroes MDT.

MDT, Maatschappelijke Dienst Tijd is er voor jongeren van 13-27 jaar. Er staan 3 zaken voorop:
Talent ontwikkeling, iets doen voor een ander (helpen in de samenleving) en anderen ontmoeten (in contact komen met mensen buiten het eigen sociale netwerk).
Kortom, samen met anderen leuke,  leerzame en dienstbare activiteiten doen. De waardering die jongeren daarvoor krijgen is belangrijk. Daarnaast krijgen zij een beloning in de vorm van een cadeaubon en een Europees certificaat voor hun maatschappelijke inzet die bij latere sollicitaties of vervolgopleidingen net een streepje voor kan geven.

Tijdsbesteding:
MDT is er in vele vormen, geheel flexibel in te delen. De tijdsbesteding is tenminste 80 uur binnen een periode van maximaal 6 maanden. Dat kan dus wekelijks 3 uur zijn gedurende 26 weken of bijvoorbeeld een sportkamp in de (zomer) vakantie van 2 weken. Tijdsbesteding kan zowel door de weeks als in het weekend plaatsvinden. Tijdens of buiten de sport activiteiten.

Activiteiten:
De activiteiten van een MDT worden zoveel mogelijk afgestemd met u als sportclub en natuurlijk met de jongeren zelf binnen de kaders van de MDT kernwaarden. Zo kunnen we een programma samenstellen dat zoveel mogelijk aansluit bij de vraag naar jeugd trainers of vrijwilligers binnen de vereniging en bij de wensen van de jongeren zelf, bijvoorbeeld clinics van een bekende sporter.
Enkele voorbeelden zijn: Training op specifieke onderwerpen, Training sociale vaardigheden, het organiseren van een goede doelen loterij voor de club, combat training met opruimen van (zwerf) afval, gezond eten, gezond sporten challenge, Masterclass materiaal verzorging, Terrein onderhoud, EHBO, fondsenwerving en evenement organisatie en nog veel meer.

Voordelen voor u als sportvereniging:
De jeugdleden doen waardevolle en leuke ervaring op. Het draagt bij aan het maatschappelijk klimaat en uitstraling van uw club. Extra waardering van leden. Langdurige binding van jeugdleden, nieuwe aanwas van vrijwilligers, werving van donaties voor de club. Er is professionele begeleiding van de jeugdleden door ons team. Optimale aansluiting bij uw eigen trainersprogramma door een programma op maat voor de verschillende leeftijdsgroepen. Jeugdleden kunnen met hun inzet een beloning verdienen voor henzelf maar ook voor nieuwe materialen op de club.

Geen kosten:
Omdat MDT gefinancierd wordt vanuit het Ministerie van VWS en ZonMw, zijn er voor de sportvereniging en deelnemende jongeren geen kosten aan verbonden.

Voordelen voor de jongeren:
Leuke en leerzame activiteiten (gemiddelde waardering door jongeren 9+!), leren en ervaren op een andere manier, sport vanaf een andere manier beleven, veel over de achtergrond leren, inzetten voor je eigen club en daarvoor waardering ontvangen. Bezig zijn met talent ontwikkeling en leren wat je leuk vindt en goed kunt. Bijdragen aan toekomstige (school/carrière) keuze. Een mooie beloning én een officieel Europees erkend Europass Certificaat.

Contact:
Wilt u weten wat wij als MDT organisatie vóór en vooral samen mét u als sportvereniging kunnen doen?
Neem dan vrijblijvend contact op met:
Diede Claassen, 06-2021 2040 – diede@helping-heroes.nl