Welkom bij The Next Level Art Project:

In The Next Level Art brengen we jongeren van alle groepen van de vorige edities van The Art Project samen.

Hier kunnen jullie elkaar ontmoeten, je sociale kring vergroten, samen werken aan projecten en dieper ingaan op jouw invulling van het  kunstenaarschap.

Tijdens het project bieden we lessen aan waarin je jouw eigen artistieke stijl kunt ontwikkelen, leer je werken in series en doe je op veel vlakken die jou interesseren vaardigheden op. Ook kun je zelf ontwerpen maken voor producten in de goededoelenshop waarmee je bijvoorbeeld patienten organisaties kunt ondersteunen. Daarnaast zullen we ook leuke bundels maken met kleurplaten en tutorials, zodat we ons plezier in tekenen kunnen delen met een groter publiek.

Gedurende The Next Level Art zullen er ook gastdocenten langskomen die ons helpen om ons verder te verdiepen in line art, illustraties en strips. Op die manier kunnen we ons verhaal steeds duidelijker overbrengen.

Wat kun je leren?

 • Diverse illustratiestijlen
 • Stapsgewijs tekenen
 • Van concept naar product
 • Werken in series
 • Line art

Gezamelijke projecten waar je aan kunt deelnemen:

 • Product Ontwerp en Ontwikkeling
 • Kleurplaten voor doelgroepen
 • Ontwikkelen tutorials
 • Werken met CriCut

Ontdek onze leuke projecten en modules waar je uit kunt kiezen tijdens het project :

1. Project Kleurboek: Stimuleer de creativiteit van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouderen. Samen gaan we aan de slag met het maken van leuke kleurplaten voor een digitaal kleurboek. Het digitale kleurboek word op de website geplaatst. En is voor iedereen gratis te downloaden. 

2. Tekenlessen/tutorials voor kinderen op BSO’s/basisscholen: Geef op een eenvoudige en leuke manier tekenlessen aan kinderen op kinderopvanglocaties. Samen gaan we aan de slag met het maken van tutorials met hoe je stapgewijs een roos, plant of dier tekent. We delen deze kleine tutorials op onze website en sturen ze ook naar alle kinderopvangorganisaties.

3. Product ontwerp: Breng jouw ontwerp tot leven: Maak van jouw ontwerpen limited edition producten die verkocht worden op de goede doelen shop. Denk aan tassen, stickervellen, kaartensets en meer. We richten ons op producten die door de brievenbus passen om verzendkosten te beperken.

Planning:

26 februari beginnen we en de laatste les is 12 augustus (13 lessen totaal)

Om de week op maandagavond  van 19.00 – 20.30 met pauze tussendoor. 

De Coach:

Danielle Heide is een coach bij Helping Heroes en heeft alle groepen van The Art Project begeleid. Ze heeft meer dan 4 jaar ervaring in het geven van tekenlessen aan tieners. Door haar brede interesse in creativiteit heeft ze uitgebreide kennis van tekenen en
illustreren.

Deelname is gratis:

The Next Level Art Project is een MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) project voor jongeren van 12-30 jaar met een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening of die om een andere reden intensievere begeleiding willen bij hun MDT traject. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Deelname aan The Next Level Art project is daardoor gratis.

Aanmelden:

Meld je nu aan voor The Next Level Art Project. Na aanmelding krijg je een mail met een vragenlijst, na het invullen van deze vragenlijst is je inschrijving definitief. Via deze vragenlijst hebben wij ook gelijk je adres om de eventueel benodigde materialen naar je toe te sturen.

Na inschrijving neemt Desiree ongeveer 3 weken voor de start via de mail contact met je op.

Het inleveren van de opdrachten en het contact met alle jongeren en jongvolwassenen  buiten de lesuren om vinden plaats via Discord, 3 weken voor de start van de cursus krijg je een uitnodiging via de mail om deel te nemen aan de groep. Zodat je kennis kan maken met alle groepsgenoten.
  *=verplicht veld