Leer alles over de wereld van Podcasts: 

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar en heb je een stem die gehoord mag worden? Heb je een interessant verhaal te vertellen? Of ben je juist nieuwsgierig naar het verhaal van anderen?

Vind je het leuk om mensen te interviewen? Misschien heb je wel radio-ambities? Hoe dan ook: online storytelling geeft jouw verhaal het publiek dat je verdient.

Met de huidige opname technieken en online platforms ligt er een wereld voor je open. Het maken van een podcast is een geweldige manier om jouw verhaal over het voetlicht te krijgen. Maar waar moet je beginnen?

Schrijf je nu gratis in voor The Podcast Project van Helping Heroes | MDT

The Podcast Project is een twaalfdelige online cursus van Helping-Heroes, waarin je de basistechnieken leert om jouw verhaal online uit te brengen. En voor je het weet, zitten straks talloze luisteraars aan jouw lippen gekluisterd!

In The Podcast Project komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Wat heb je nodig om een podcast te maken (en wat niet)?
– Hoe maak je een interessant concept/format
– Hoe publiceer je je podcast en bereik je meer luisteraars (Marketing)
– Opname- en montagetechnieken.
– Muziek en sound effects.
– En nog veel meer… 

De cursus start in september 2024 weer en duurt 12 weken. Iedere week krijg je op maandagavond van 19.30 – 21.00 online groepsles (met een korte pauze tussendoor). 
Je kunt vanaf het begin -zelfstandig en/of samen met je medestudenten- met leuke praktijkoefeningen aan de slag.

Online, praktisch en persoonlijk

Deze manier van werken maakt The Podcast Project ook zeer geschikt voor jongeren met een chronische ziekte, of die om welke reden dan ook minder mobiel, of aan huis gekluisterd zijn.
De opdrachten zijn in principe makkelijk te maken en in te leveren, door we gebruik maken van Discord.

Op jouw opdrachten krijg je persoonlijke feedback van de podcastcoach.

The Podcast Project is een Maatschappelijk Dienst Tijd (MDT) project van Helping Heroes. Waarmee je je eigen talenten kunt ontwikkelen, samenwerkt met je medestudenten, en uiteindelijk een positieve bijdrage levert aan de samenleving. En niet onbelangrijk: de cursus wordt voor je betaald en kost je niets. Sterker nog: elke deelnemer ontvangt een cadeau.

Iedere deelnemer aan dit project ontvangt namelijk  een Rode NT-USB mini podcast microfoon.

Met deze kleine krachtpatser kun je tijdens de workshops meteen aan de slag kunt!
Bovendien zorgen wij er voor dat jij samen met een echte producer je intro muziekje voor je eigen podcast mag maken.

credit: Jantina Talsma

De docent;  Amber Rone

Als freelance presentator en multimedia journalist biedt Amber Roner al bijna 20 jaar een podium aan verhalen. Dit doet ze met veel energie als host, interviewer en programmamaker voor evenementen, podcasts, tv en radioshows. In het verleden o.a. voor ESNS, Pakhuis de Zwijger, Sublime en Omroep ZWART. 

Nu zou je haar stem kunnen kennen van de Brood en Spelen podcast van GRAP Amsterdam, waarin ze eens in de twee weken in gesprek gaat met gasten over de actualiteit en belangrijke thema’s die spelen in de muziekindustrie. 

Of van de Buma Music in Motion podcast: ‘Behind the Track’, waarin ze met mediamuziek componisten in gesprek gaat over hun werk. Naast muziek zijn de belangrijkste onderwerpen waarover Amber graag in gesprek gaat: sport, talentontwikkeling, mentale gezondheid, duurzaamheid, diversiteit en inclusie.

The Podcast Project is zó ingericht, dat je lessen goed kunt volgen. Geen stress, geen ellenlange monologen. Heb je onverhoopt een les gemist? Geen zorgen, ze worden opgenomen en je kan ze altijd terug kijken. Bovendien zijn de opdrachten zijn gemakkelijk thuis te doen. 

Online Groepslessen elke maandag avond van 19.30 – 21.00. 
Start, Maandag 2 September 2024

Ontwikkel je talent, ontmoet je medestudent!

Naast de groepslessen krijg je ook individuele  feedback van je docent. Zo ontmoet je andere studenten én leer je jouw talent ontwikkelen.
Daarnaast gaan we ook iets moois voor een ander doen. Je gaat in deze cursus onder meer werken aan jouw eigen verhaal.  En hoe je daarmee iets kunt betekenen voor een ander. 

Heb jij ME/CVS of een andere fysieke of psychische aandoening of oorzaak, waardoor je minder makkelijk met reguliere trajecten mee kunt doen? 

Dan is The Podcast Project echt iets voor jou! 

Samen met andere studenten, maar op jouw eigen tempo. Online en met veel persoonlijke ondersteuning.

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, dan nemen wij contact met je op om jouw deelname te bespreken. Deelname kost je niets en je krijgt bij het project een gratis podcast microfoon cadeau! Daarnaast maakt een ervaren producer jouw persoonlijke intro tune voor jouw podcast.
Deelname is alleen mogelijk voor  jongeren van 12-30 jaar die in Nederland wonen.

Vragen over dit project? Mail dan naar creative@helping-heroes.nl

Ja, ik meld mij GRATIS aan voor het MDT programma The Podcast Project.

De kleine lettertjes: Die zijn er bijna niet maar de start datum is onder voorbehoud, mocht de cursus op een andere datum starten informeren we je via mail. Een deelnemer mag maximaal 2 keer mee doen met een MDT.