Maak een succesvolle Podcast!

Leer professioneel podcasts maken met Helping-Heroes | MDT

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar en heb je een stem die gehoord mag worden? Heb je een interessant verhaal te vertellen? Of ben je juist nieuwsgierig naar het verhaal van anderen?

Vind je het ook leuk om mensen te interviewen? Misschien heb je wel radio-ambities? Hoe dan ook: online storytelling geeft jouw verhaal het publiek dat je verdient.

Met de huidige opname technieken en online platforms ligt er een wereld voor je open. Het maken van een podcast is een geweldige manier om jouw verhaal over het voetlicht te krijgen. Maar waar moet je beginnen?

Schrijf je nu gratis in voor The Podcast Project van Helping Heroes | MDT

The Podcast Project is een dertiendelige online cursus van Helping-Heroes, waarin je de basistechnieken leert om jouw verhaal online uit te brengen. En voor je het weet, zitten straks talloze luisteraars aan jouw lippen gekluisterd!

In The Podcast Project komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat heb je nodig om een podcast te maken (en wat niet)?
  • Hoe maak je een interessant concept/format?
  • Hoe publiceer je je podcast en bereik je meer luisteraars (Marketing)?
  • Opname- en montagetechnieken.
  • Online Storytelling
  • Muziek en sound effects.
  • … en nog veel meer

De cursus start maandag 25 september 2023 en duurt 12 weken. Iedere week krijg je op maandagavond van 19.30 – 21.00 online groepsles (met een korte pauze tussendoor). 
Je kunt vanaf het begin -zelfstandig en/of samen met je medestudenten- met leuke praktijkoefeningen aan de slag.

Online, praktisch en persoonlijk

Deze manier van werken maakt The Podcast Project ook zeer geschikt voor jongeren met een chronische ziekte, of die om welke reden dan ook minder mobiel, of aan huis gekluisterd zijn.
De opdrachten zijn in principe makkelijk te maken en in te leveren, door we gebruik maken van het handige online communicatieplatform Discord.

Op jouw opdrachten krijg je persoonlijke feedback van de podcastcoach.

The Podcast Project is een Maatschappelijk Dienst Tijd (MDT) project van Helping Heroes. Waarmee je je eigen talenten kunt ontwikkelen, samenwerkt met je medestudenten, en uiteindelijk een positieve bijdrage levert aan de samenleving. En niet onbelangrijk: de cursus wordt voor je betaald en kost je niets. Sterker nog: elke deelnemer ontvangt een cadeau.

Iedere deelnemer aan dit project ontvangt namelijk  een Rode NT-USB mini podcast microfoon.

Met deze kleine krachtpatser kun je tijdens de workshops meteen aan de slag kunt!
Bovendien zorgen wij er voor dat jij samen met een echte producer je intro muziekje voor je eigen podcast mag maken.

Over de docent: Amber Rone

Als freelance presentator en multimedia journalist biedt Amber Roner al meer dan 20 jaar een podium aan verhalen. Dit doet ze met veel energie als host en interviewer voor evenementen, podcasts, tv en radioshows. Dit deed ze in het verleden oa voor ESNS, KX Radio, Pakhuis de Zwijger en Omroep ZWART

Nu zou je haar stem kunnen kennen van de Brood en Spelen podcast (@broodenspelenpodcast op insta), waarin ze 1x in de 2 weken in gesprek gaat met gasten over de actualiteit en belangrijke thema’s die spelen in de muziekindustrie.

Ook hoor je Amber in de Reclamemuziek podcast van AMP Amsterdam, waarin ze erachter probeert te komen hoe belangrijk muziek is voor een merk. En wat het voor de artiest betekent als het liedje uit de commercial een ware hit wordt.

The Podcast Project is zó ingericht, dat je lessen goed kunt volgen. Geen stress, geen ellenlange monologen. Heb je onverhoopt een les gemist? Geen zorgen, ze worden opgenomen en je kan ze altijd terug kijken. Bovendien zijn de opdrachten zijn gemakkelijk thuis te doen. 

Startbijeenkomst (online) maandag 25 september van 19.30 – 21.00
Online Groepslessen elke maandag avond van 19.30 – 21.00

Ontwikkel je talent, ontmoet je medestudent!

Naast de groepslessen krijg je ook individuele  feedback van je docent. Zo ontmoet je andere studenten én leer je jouw talent ontwikkelen.
Daarnaast gaan we ook iets moois voor een ander doen. Je gaat in deze cursus onder meer werken aan jouw eigen verhaal.  En hoe je daarmee iets kunt betekenen voor een ander. 

Heb jij ME/CVS of een andere fysieke of psychische aandoening of oorzaak, waardoor je minder makkelijk met reguliere trajecten mee kunt doen? 

Dan is The Podcast Project echt iets voor jou! 

Samen met andere studenten, maar op jouw eigen tempo. Online en met veel persoonlijke ondersteuning.

En het beste is…… The Podcast Project is een MDT project van Helping Heroes, waardoor deelname voor jou (jongeren tussen de 12 en 30) helemaal gratis is!

Waar wacht je nog op, meld je snel aan!

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, dan nemen wij contact met je op om jouw deelname te bespreken. Deelname kost je niets en je krijgt bij het project een gratis podcast microfoon cadeau! Daarnaast maakt een ervaren producer jouw persoonlijke intro tune voor jouw podcast.
Deelname is alleen mogelijk voor  jongeren van 12-30 jaar die in Nederland wonen.

Ja, ik meld mij GRATIS aan voor het MDT programma The Podcast Project:
    *=verplicht veld