Voor (chronisch) zieke jongeren die graag hun steentje bijdragen in de maatschappij. Wil jij ondanks je ziekte iets betekenen voor een ander, werken aan jouw talenten en anderen ontmoeten? Dan is The Social Challenge misschien iets voor jou!
Samen met jou gaan we kijken waar jouw talenten en interesses liggen. Vervolgens gaan we opzoek naar leuke projecten of plaatsen waar jij aan de slag kan.

Dus lijkt het jou leuk om een social challenge aan te gaan door bijvoorbeeld te gaan beeld bellen met ouderen, buddy te zijn voor andere jongeren met ME/CVS, soep te maken voor de daklozen in jouw regio, een spelletjesmiddag organiseren voor kinderen in een asielzoekerscentrum,  te helpen bij de dierverzorging of een postmaatje te worden en iemand minder eenzaam te maken?

Zet jij graag jouw ervaring in om samen met een kleine groep jongeren een blog op te zetten waarin je schrijft over jouw ervaringsverhalen over hoe jij omgaat met ME/CVS? Of laat je liever je creativiteit los en ontwikkel jij jezelf tot kunstenaar. Door bijvoorbeeld superleuke T-shirts, ansichtkaarten of kalenders te ontwerpen, die verkocht kunnen worden in de webshop van ME/CVS of door een foto documentaire of kunstwerk te maken die we virtueel kunnen tentoonstellen. Dan is Social Challenge echt iets voor jou!

Voor deze twee projecten zoeken we jongeren (13-27 jaar) met ME/CVS (gediagnostiseerd of nog in het diagnose project) die van wege hun ziekte geen regulier MDT traject kunnen / willen volgen. Voor deze pilot werken we samen met de ME/CVS Stichting Nederland.
Lees hier meer over deze landelijke patiënten organisatie voor mensen met ME/CVS.

Ook jongeren met een andere (chronische) ziekte of fysieke/psychische uitdaging zijn van harte welkom voor dit project!

Enthousiast geworden of wil je meer weten?

Meld je hier aan: