Jongerenbegeleider Samen met je collega’s in een klein team steeds weer nieuwe, baanbrekende projecten voor jongeren verzinnen én uitvoeren. Hands on met jongeren op pad en aan de slag én er voor zorgen dat je projecten perfect lopen en georganiseerd zijn. Op één dag in gesprek met een samenwerkingspartner, op  bezoek bij een DOE plek en even appen met die ene jongere die een moeilijke dag had: zo afwisselend én veeleisend is de functie van Jongerenbegeleider bij Helping-Heroes | MDT!

Wie is Helping-Heroes | MDT?
Helping-Heroes | MDT is dé MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) organisatie voor de regio Utrecht en Gooi & Vechtstreek. In samenwerking met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties begeleiden wij jongeren van 13-27 jaar in de reis naar de beste versie van henzelf. Deze reis duurt maximaal 6 maanden en 80 uur. Tijdens deze uren ontdekken en ontwikkelen de jongeren (nieuwe)talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets goeds voor een ander.

Wat ga je doen:
Samen met de scholen bedenk je maatschappelijke projecten voor hun leerlingen. Dat kan zijn een maatschappelijke stage van 3 weken, of elke week een praktijk middag gedurende 6 maanden.  Sommige projecten zijn dicht tegen het onderwijs programma aan georganiseerd, anderen weer volledig gericht op de individuele jongere.
Je begeleidt de jongeren gedurende de projecten en bent aanspreekpunt voor de docenten en de DOE plekken. Voorbeelden van activiteiten zijn: Soep koken voor daklozen, maaltijden bereiden voor de voedselbank, zwerfafval ruimen tijdens sport activiteiten, muziek en dansworkshops, training levensreddend handelen.  Voor buiten activiteiten ga je met de jongeren op pad met onze eigen Helping-Heroes bus.

Wat vragen wij van jou:

Allereerst natuurlijk dat je een passie hebt voor jongeren, dat je het leuk vindt om ze te begeleiden naar de beste versie van henzelf. Jij deinst niet terug voor jongeren met een grote mond, dit maakt je juist gemotiveerder om met ze aan de slag te gaan.

Je organiseert veel, dus het is ook van belang dat je gestructureerd werkt, helder communiceert en overzicht bewaart. Je bent flexibel en creatief, weet buiten gebaande paden te denken en mensen aan je te binden. Samenwerken met collega’s en leren van elkaar zit jou in je bloed.

Opleiding / werkervaring:

Voor deze functie is het van belang dat je HBO werk en denkniveau hebt en snel kunt schakelen zonder het overzicht te verliezen. Je bent flexibel inzetbaar en zult soms ook de weekenden of avonden werken aan een project.

Je hebt 2-5 jaar ervaring in de begeleiding van jongeren en/of specifieke doelgroepen. Idealiter heb je een opleiding CMV, begeleider specifieke doelgroepen, SPW of vergelijkbaar.
Maar als je die niet hebt en een natuurtalent bent met ervaring, nodigen we je zeker ook uit om te reageren.  Omdat je regelmatig met jongeren op pad gaat met de Helping-Heroes bus is rijbewijs B en gedegen rijervaring een vereiste.

De functie is in principe fulltime maar een parttime invulling is ook mogelijk.
Salaris indicatie: € 2200,- tot €2750,- bruto per maand op fulltime basis.

Meer informatie / solliciteren:

Voor meer informatie neem je contact op met Michel Groenewegen van Helping-Heroes MDT 06-26963790. Je sollicitatie ontvangen wij graag per email op: michel@helping-heroes.nl