JONGERENBEGELEIDER PRAKTIJK ONDERWIJS (0,6FTE MA/WO/VRIJ)
Heb jij een passie voor jongeren, ervaring in het begeleiden van jongeren ‘met een rugzakje’ en hou je ervan om samen met hen de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Vanaf het komende schooljaar (september 2023) breiden wij het MDT-Stage programma bij een school voor praktijkonderwijs (VMBO niveau 1) in de regio Amersfoort verder uit met drie groepen (maandag, woensdag, vrijdag). En daarom zoeken wij jou! In wisselende groepen van 6-8 jongeren (13 – 16 jaar) ga jij met hen in onze Helping-Heroes bus op pad naar goede doelen en maatschappelijke organisaties in de regio. De activiteiten die jullie daar doen zijn onder te verdelen in drie aandachtsgebieden t.w.:

Zorg en welzijn:
Één dag in de week ga je met jouw groep naar een lokaal verzorgingshuis of buurtcentrum. Bijvoorbeeld koffie schenken, een spelletje spelen met ouderen, soep maken voor daklozen, of een andere leuke en leerzame activiteit die jij bedenkt en begeleidt.
Tuinieren:
De andere dag ga jij met een groep op pad om te helpen bij tuinonderhoud voor ouderen in de buurt, de lokale kinderboerderij of een andere maatschappelijke organisatie die wel wat hulp kan gebruiken. Samen maken jullie veel mensen blij met een mooi buitenterrein.
Klussen:
Al die goede doelen hebben natuurlijk ook veel klusjes die te vaak blijven liggen. Even de schutting rechtzetten, nieuwe krukjes van een laag verf voorzien, kozijnen schoonmaken of de dakgoot legen. Op een veilige, leuke en leerzame manier ga jij samen met jouw groep anderen helpen. We hebben veel hulpvragen uit de regio maar ook hier is ruimte voor jouw eigen inbreng.

Groepen:
De jongeren waarmee je op pad gaat zitten in de 2e en 3e klas van het praktijk onderwijs. Zij hebben nog wat extra (persoonlijke) vaardigheden nodig voordat ze op zelfstandige stage kunnen vandaar deze begeleide tussenstage. Met 1 groep ben je gedurende 9-10 weken één dag per week op pad. Behalve dat je de jongeren praktijk vaardigheden bij brengt, help je ze aan de benodigde competenties richting het niveau van een zelfstandige stage.

De persoon die wij zoeken staat in zijn of haar kracht als begeleider van deze groepen jongeren. Vindt het leuk om praktisch bezig te zijn en is in staat om de jongeren te motiveren, stimuleren en waar nodig bij te sturen. Houdt ervan om anderen te helpen en kan daar de jongeren op een positieve manier bij betrekken. Je kunt in de uitvoering van jouw rol natuurlijk rekenen op de ondersteuning van ons team met ervaren jongerenbegeleiders en ook de docenten/mentoren van de school helpen je graag.

Deze functie is zowel in loondienst als op ZZP/Freelance basis in te vullen waarbij we wel streven naar een langdurige invulling van de opdracht, liefst alle 3 de dagen (ma/woe/vrij) door één persoon. In eerste instantie gaat het om een jaar (4 groepen van 9-10 weken met de schoolvakanties ertussendoor om je programma voor te bereiden voor de komende groep). Maar bij voortzetting van het project kan het ook leiden tot een vast dienstverband of langdurige ZZP opdracht.

De beloning voor deze uitdagende functie is boven marktconform vanwege het intensieve karakter van de doelgroep.  We zoeken iemand uit de omgeving van Amersfoort / Soest die aantoonbaar ervaring heeft in het begeleiden van jongeren en interesse in de aangeboden activiteiten. In bezit van rijbewijs B i.v.m. vervoer van de jongeren in de Helping-Heroes bus.

Wij zijn wij?
Stichting Helping-Heroes | MDT is dé maatschappelijke dienst tijd organisatie voor de regio Utrecht / Amersfoort. Met een team van 9 jongerenbegeleiders / projectmanagers en veel vaste partner organisaties helpen we jaarlijks 1500 jongeren in de regio aan een waardevolle ervaring waarbij zij hun talent ontwikkelen, iets doen voor een ander en mensen buiten hun sociale netwerk ontmoeten. Meer informatie over MDT: www.doemeemetmdt.nl

Interesse:
Reageer snel via mail, telefoon of whatsapp naar Michel Groenewegen, Projectleider MDT bij Helping-Heroes. michel@helping-heroes.nl of 06-26963790