Projectleider die impact maakt op jongeren en de wereld
Als Projectleider scholen en opleidingen ben jij het organisatorische, administratieve en creatieve brein achter de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) projecten die wij  in samenwerking met onderwijsinstellingen bedenken, organiseren en uitvoeren.

In deze functie binnen het scholenteam is geen dag hetzelfde. Het ene moment ga je naar een (nieuwe) school toe om de wensen en plannen te bespreken en het volgende moment sta je met een educatief theatergezelschap de aula om te bouwen tot theaterzaal. Onze projecten verschillen per opleiding van vorm en inhoud. Op de ene opleiding vullen we elke week 4 uur en bij de andere opleiding gaan we twee volle weken aan de slag. Elk project is maatwerk.

Jij zorgt ervoor dat het programma past bij de onderwijsinstelling, de wereld van de jongeren en onze normen en waarde, dit natuurlijk binnen gesteld budget. Jij bent een belangrijke schakeling tussen Helping-Heroes, contactpersoon van de school en de jongeren.

Wij zijn wij
Helping-Heroes | MDT is dé Maatschappelijke Dienst Tijd organisatie voor de regio Utrecht en Zuid-Holland. In samenwerking met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties begeleiden wij jongeren van 12-30 jaar in de ontwikkeling van de beste versie van zichzelf. Tijdens hun MDT ontdekken en ontwikkelen de jongeren (nieuwe)talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets goeds voor een ander.

Het kantoor van Helping-Heroes is in Soest op steenworp afstand van station Soest-Zuid. Binnen het kantoor gaan we op een informele manier met elkaar om. Lekker weer? Dan mag je gewoon op je slippers. Maar dat hoeft niet. We werken met 8 collega’s en hebben regelmatig externe coaches en partners over de vloer. Hoewel het inspirerend en gezellig is op kantoor, is thuiswerken natuurlijk ook een optie als je je echt even wilt concentreren op iets. Daarnaast ben je in voor bereiding op en tijdens je projecten veel op locatie te vinden.

Jij komt te werken in het scholenteam waar we elkaar helpen, uitdagen om steeds nieuwe dingen te bedenken.

Dit ga je doen
Als projectleider scholen bedenk je de meest uiteenlopende projecten. Jij regelt alle (rand)voorwaarden van deze projecten en zorgt dat ze van begin tot eind uitgevoerd worden. Jij krijgt energie van contact met mensen, draagt bij aan de groei van anderen, bent niet op je mondje gevallen en behoudt het overzicht.

Jij creëert, organiseert en begeleidt MDT-projecten voor jongeren en jong volwassenen tijdens hun opleiding. Naast contact met de schoolleiding, verantwoordelijk docent en externe partners begeleid je jongeren en jong volwassenen tijdens een deel van de activiteiten.

De projecten die wij uitvoeren zien er altijd anders uit. Bij de ene opleiding vullen wij een deel van een burgerschapsonderwijs en studieloopbaan begeleiding terwijl we op de andere opleidingen veel op pad gaan en weken het studiejaar overnemen. Jij bepaalt per project samen met de school wat de beste vorm en inhoud is, balancerend tussen de belangen van de school, jongeren, Helping-Heroes en het MDT.

Jij zorgt ervoor dat er tijdens en na de uitvoer van het project voldoende geëvalueerd wordt. Deze verbeterpunten implementeer je in het volgende project.

Wie ben jij
Jij bent een gestructureerde, administratieve en creatieve duizendpoot die van aanpakken weet en gelukkig wordt van regelen en organiseren, jij pakt hierin eigenaarschap. Zonder twijfelen pak jij de telefoon op om  te regelen wat je moet regelen. Je neemt niet snel genoegen met nee en als je dan toch een nee te horen krijgt zie je dit als uitdaging om het op te lossen. Je bent sociaal en geïnteresseerd in mensen.

Je vind het leuk om doelen te stellen en deze te behalen. Deze doelen gaan enerzijds over de kwaliteit van onze projecten (voldoet een project aan onze kernwaarden Persoon, Perspectief, Participatie en Planeet). En anderzijds moet een project ook gewoon binnen budget blijven. Dit budget houd je bij in Excel, dat weinig geheimen voor je heeft.  Jij hebt je rijbewijs B.

Jij hebt HBO-denkniveau en hebt al ervaring met het werken met jongeren / jong volwassenen. Geen concrete ervaring maar wel enthousiast? Dan komen we ook graag met je in gesprek.

Dit krijg je van ons
We zijn een kleine, nuchtere stichting waar we informeel met elkaar om gaan. Daarnaast krijg je;

– Laptop en telefoon om je werkzaamheden op uit te voeren

– Een salaris tussen de 3000 en 3500 bruto per maand op voltijd basis

– Een dertiende maand en vakantiegeld

– Pensioenregeling via het fonds Zorg & Welzijn

– Reiskostenvergoeding voor woon- en werkverkeer en van en naar afspraken buiten de deur

– Veel kansen om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. persoonlijk ontwikkelproject en externe supervisie

– Het dienstverband is in principe voltijds maar een flexibele parttime invulling is ook mogelijk mits je dinsdag op kantoor bent voor onze wekelijkse vergadering.

– De aanstelling is voor een jaar en wordt bij wederzijds enthousiasme verlengt voor onbepaalde tijd.

Echt de aller leukste baan die je maar kan vinden. Een baan met balans tussen bedenken en uitvoeren, commercieel en goed voor de wereld en zowel achter de computer als in het veld. Aan het einde van de week weet je dat je iets moois bijdraagt aan de wereld, dus wat wil je nog meer?

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Diede Claassen, Projectleider bij Helping-Heroes | MDT op nummer 06-20212040

Solliciteren kan bij Erik Blokpoel, Bestuurslid:  erik@helping-heroes.nl