Projectmedewerker / jongerenbegeleider scholen

Als projectmedewerker scholen ben jij de spil in het web van onze Maatschappelijke Diensttijd (MDT) projecten die wij op scholen uitvoeren.

In deze functie binnen het scholenteam is geen dag hetzelfde. Het ene moment hang je aan de telefoon om de perfecte workshop-docent te vinden en bussen te reserveren en het ander moment sta je voor een groep voor hun kick-off van het hun MDT. Tijdens deze werkzaamheden heb jij één doel; het beste voor de deelnemers van ons MDT traject. Deze deelnemers zijn altijd anders: de ene keer staan we op een middelbare school en past ons traject precies in het curriculum en bij het andere traject nemen we een week lang de hele school over. Van middelbare school tot MBO en van HBO tot speciaal onderwijs, alles komt voorbij!

Jij zorgt samen met een projectleider dat ons programma aansluit bij de behoeftes van de school, de wereld van de jongeren en onze normen en waarden. Jij bent een belangrijke schakel in  het organiseren en uitvoeren van de verschillende trajecten.

Wie zijn wij
Helping-Heroes | MDT is dé Maatschappelijke Dienst Tijd organisatie voor de regio Utrecht en Zuid-Holland. In samenwerking met scholen, sportverenigingen en andere maatschappelijke organisaties begeleiden wij jongeren van 12-30 jaar in de ontwikkeling van de beste versie van zichzelf. Tijdens hun MDT ontdekken en ontwikkelen de jongeren (nieuwe)talenten, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets goeds voor een ander.

Het kantoor van Helping-Heroes is in Soest op steenworp afstand van station Soest-Zuid. Binnen het kantoor gaan we op een informele manier met elkaar om. Lekker weer? Dan mag je gewoon op je slippers. Maar dat hoeft niet. We werken met 8 collega’s en hebben regelmatig externe coaches en partners over de vloer.  Hoewel het inspirerend en gezellig is op kantoor, is thuiswerken natuurlijk ook een optie als je je echt even wilt concentreren op iets.  Daarnaast ben je tijdens jouw projecten veel op locatie te vinden.

Jij komt te werken in het scholenteam waar we elkaar helpen, uitdagen om steeds nieuwe dingen te bedenken. Samen met de verantwoordelijk projectleider zorg jij voor het succes van het project.

Dit ga je doen

Jij regelt en begeleidt de MDT-trajecten van jongeren in het onderwijs. Samen met de projectleider zorg je ervoor dat de hele to-dolijst afgevinkt is en een project soepel verloopt. En gaat er toch iets mis? Dan ben jij oplossingsgericht en vind jij samen met de verschillende stakeholders een oplossing. De inhoud van de to-dolijst kan alle kanten op gaan, zo regel je de bussen voor een dagje weg, schrijf je het onderwijsprogramma over een specifiek thema en regel je stageplekken voor de leerlingen.

Tijdens het project ben jij de uitvoerende kracht. Gewapend met het draaiboek zorg jij er voor dat het programma op rolletjes verloopt. Of dit nou komt doordat je de tafels allemaal goed hebt neergezet, zelf voor de klas staat, je de goede informatie op het digiboard hebt klaargezet of omdat je broodjes smeert voor de workshopbegeleiders. Jij bent van alle markten thuis.

Tijdens de uitvoer van het project ben jij de oren en ogen op locatie, jouw input is erg belangrijk bij het afronden en evalueren van het project. Jij ziet verbeterpunten en implementeert deze bij het volgende traject.

Wie ben jij

Jij bent betrokken, energiek en wordt enthousiast van het contact met jongeren. Jij staat zonder blikken op blozen voor een groep waarbij je enthousiast kan vertellen over een breed scala aan onderwerpen, jij hebt namelijk het talent om onderwerpen eigen te maken. Jij werkt resultaat gericht, bent niet op je mondje gevallen en bent sterk in de Nederlandse taal zowel schriftelijk als verbaal.

Jij hebt je rijbewijs B, HBO-denkniveau en staat aan het begin van je carrière.

Ons motto is: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Dit krijg je van ons
We zijn een kleine, nuchtere stichting waar we informeel met elkaar om gaan. Daarnaast krijg je;

  • Laptop en telefoon om je werkzaamheden op uit te voeren
  • Een salaris tussen de 2500 en 2900 bruto per maand op voltijd basis
  • Een dertiende maand en vakantiegeld
  • Pensioenregeling via het fonds Zorg & Welzijn
  • Reiskostenvergoeding voor woon- en werkverkeer en van en naar afspraken buiten de deur
  • Veel kansen om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. persoonlijk ontwikkeltraject en externe supervisie
  • Het dienstverband is in principe voltijds maar een flexibele parttime invulling is ook mogelijk mits je dinsdag op kantoor bent voor onze wekelijkse vergadering.
  • De aanstelling is voor een jaar en wordt bij wederzijds enthousiasme verlengt voor onbepaalde tijd.

Deze baan is de leukste opstap in organisatorisch sociaal werk. Binnen de stichting heb je voldoende doorgroeimogelijkheden en investeren wij in jouw ontwikkeling.

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Diede Claassen, Projectleider bij Helping-Heroes | MDT op nummer 06-20212040

Solliciteren kan bij Erik Blokpoel, erik@helping-heroes.nl