MDT is voor alle jongeren in Nederland. Schoolgaand of niet, MBO, Mavo, Havo, VWO. Voor iedereen is er een plek.

Maar wat nou als je chronisch ziek bent en geen regulier onderwijs kunt volgen?
Als je door je ziekte vaak aan huis gebonden bent en niet veel mogelijkheden hebt om erop uit te gaan?

Bijvoorbeeld jongeren die een (ernstige) vorm van ME/CVS hebben.

Meet Virtual MDT
Voor hen én met hen ontwikkelen we het proefproject Virtual MDT.
Zodat zij vanuit huis, op de tijden dat zij dat zelf kunnen, een bijdrage kunnen leveren aan MDT, aan de samenleving, en een unieke kans opdoen om te leren, maar ook lol te hebben en een sociaal netwerk op te bouwen.

Virtual MDT is maatwerk, elke deelnemer is uniek, met zijn eigen kennis, voorkeuren, mogelijkheden en helaas soms ook onmogelijkheden. Maar die gaan we veranderen in kansen.

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar, heb je ME/CVS en wil je meedoen met de pilot Virtual MDT? Meld je dan aan dan sturen we je uitgebreide informatie. Voor dit pilot project werken we samen met de ME/CVS Stichting Nederland. Lees hier meer over deze belangenbehartiger voor mensen met ME/CVS

Wat kunnen we je al wel vast vertellen:
Je wordt gekoppeld aan een groep met reguliere MDT deelnemers, dat kan zijn in het thema zorg, dieren, mens en maatschappij, of veiligheid en geüniformeerden.
Samen met hen ga je goede doelen helpen die in dit werkveld actief zijn.

Bijvoorbeeld om hun Social Media beter de organiseren, hun website te verbeteren, meer vindbaar te maken, of een andere Virtual Challenge. Jij helpt de reguliere MDTérs en zij helpen jou. Zo vormen jullie met elkaar een keigoed team.

De jongeren die ter plaatse zijn, maken foto’s filmpjes en vertellen jou hun ervaringen ter plaatse. Jij helpt ze om dit om te zetten in leuke vlogjes, of promo video’s die jij voor het goede doel kunt inzetten.

Kortom, samen helpen jullie de goede doelen verder!

Voor deze pilot zoeken we jongeren (15-27) met ME/CVS (gediagnostiseerd of nog in het diagnose traject) die vanwege hun ziekte geen regulier MDT traject kunnen volgen. Interesse in online werk, marketing ondersteuning, video editing en fotobewerken is wel een pré. En we hopen natuurlijk dat jij na jouw MDT, zoveel vaardigheden hebt, dat jij ons ook wilt helpen om andere jongeren met een chronische ziekte te begeleiden tijdens hun Virtual MDT!

Meer weten? Meld je aan:

MDT stage vergoeding vrijwilligers vergoeding 100 euro verdienen